Hozkailuaren barruan edo kanpoan? Horrela, fruta eta barazkiak gorde behar dituzu.

Ez dago arau orokor bat fruta eta barazkiak etxean gordetzeko moduari buruz, baina egia da alderdi batzuek ondo egiteko garaian gida gaitzaketela. Elikagaien zaporea, testura eta freskotasuna eta nutrizio-balioa zaintzea funtsezkoa da elikagai horien bizitza luzatzeko eta baldintza onenetan gozatu ahal izateko.

Produktu batzuk hotzarekiko oso sentikorrak diren bitartean, beste batzuek tenperatura baxuak behar dituzte denbora luzeagoan egoera ezin hobean kontserbatzeko. Batzuen eta besteen arteko erdibidean daude frigorifikoak, hozkailutik kanpo heldu ondoren barruan sartu behar ditugunak freskoak kontserba daitezen.

Hozkailuko frutak

Supermerkatuan produktu fresko horiek non dauden finkatu behar dugu, baina beti egon daiteke salbuespenen bat. Hori da, hain zuzen, basoko fruitu gorrien edo fruten kasua, oso fruta sentikorrak baitira eta beroak asko eragiten baitie. Horregatik, nahiz eta super frutan (marrubiak, gereziak, ahabiak, mugurdiak, masustak edo mahatsondoak) ganberetan ez egon, etxean hozkailuan gorde behar ditugu, fresko eta luzaroago iraun dezaten.

Hozkailuan sartu behar dugun beste fruta bat mahatsa da, bere azukrea berehala etanol bihurtzen delako eta bere narriadura bizkortu dezakeelako.