Bada azken urteotan jatetxeko kartetan finko bihurtu den postrea. Gazta-tartaz ari gara, modu desberdinetan zerbitzatzen den postre krematsu batez: hotza edo beroa, galletarekin edo gabe…
Gasteizko barren kasuan, gazta-tarten maila bikaina eskaintzen dute, Mikel Larrañagak (@maikandfood) eta Iñaki Ibaibarriagak (@guk_green_vitoriagasteiz) antolatutako ibilbide gastronomikoak erakusten duen bezala.
Arabako bi gourmetek 60 gastronomiazale deitu zituzten Arabako hiriburuan barrena gazta tartarik onena bilatzeko.
‘Foodie’ segizioak (horrela ezagutzen dira beren sare sozialetan bisitatzen dituzten jatetxeen irudiak eta iritziak partekatzeko ohitura duten mahai oneko zaleak) Gasteizko bost establezimenduren proposamenez gozatu zuen ordu batzuetan, tarta mokadu krematsu onenaren bila.
Jarraian, 60 gasteiztarrek dastatutako bost tartak (dagozkien lokalekin) eta bakoitzaren espezialitateak ezagutuko ditugu:
-Manolenta. Bertan, gazta-tarta hotza, krematsua eta galletarik gabea zerbitzatzen da.
-Sura. Postre krematsua ere bai, baina galleta hautsez zerbitzatua.
-Velvet. Hiru galleta ditu, txokolatezkoa barne.
-Plazerezko triangeluak. Oinarri sekretu batekin eta gazta pikoiarekin (urdina).
Eta irabazlea, ‘En Vivo’ jatetxekoa. Bero zerbitzatzen den postrea da, eta Idiazabal gaztarekin, lotus kremarekin eta galleta papurtuarekin prestatzen da.
Gasteizko gazta-tarta onenaren bila egiten den ibilbide gastronomikoa Maik & Food eta GukGreen elkarteek antolatzen duten hirugarrena da. Edizio honetan parte hartu duten 60 pertsonei esker arrakastatsua izanik, espero dugu influencer-en hurrengo helmuga gastronomikoa.