Super Amarak Superkopako tronua berreskuratu du

Super Amara Bera Berak Superkopako tronua berreskuratu zuen Malagaren aurkako finalean (25-26). Talde gipuzkoarrak zortzi aldiz irabazi du txapelketa hau, eta azken hiru urteetan hiru porroteko boladari amaiera eman dio, Shula Gavilanen jaurtiketa bati esker. Argentinarren golak partida erakargarri eta berdindua desorekatu zuen eta Bera Berako jokalariek partida hasiera kaskarra irauli behar izan zuten.

Imanol Alvarezenak ez ziren ondo sartu finalera. Malaga, bere pabiloian jokatzen ari zena, 3-0eko partzialarekin aurreratu zen, eta donostiarrek ia seigarren minutura arte ez zuten saskiratzerik izan, Gavilanen gol bati esker. Bera Berari kosta egin zitzaion bere defentsa sarea doitzea, behin eta berriz Estela Doiro eta Silvia Arderiusen fintak eta sartzeak gaindituz. Baina ez zen hori izan Super Amararen arazo bakarra, Merche Castellanos etxeko atezainarekin behin eta berriz talka egin baitzuen. Zailtasun horien ondorioz, Donostiako prestatzaileak aulkia mugitu eta mugitu behar izan zuen, harik eta lehen erdiaren erdialdea tekla jo zuen arte, defentsaren ardatzean Cristina Polonio eta Alba Menendez zeudela. Maitane Etxeberriak eta Paula Arcosek alboetan jarri zuten intentsitateari esker euren lana erraztuta ikusi zuten bi defendatzaile bikain. Izan ere, euren hanka eta besoen jarduera frenetikoarekin, etxeko jokalarien zirkulazio-ibilbideak mozten hasi ziren, Costa del Sol Malagaren erasoa erabat ito arte.

Erasoko hobekuntza horri esker, Super Amara Bera Berak maldan gora jarri zitzaion markagailuari buelta eman zion 0-5eko partzial sendoarekin, eta Imanol Alvarezen taldea bi goleko errentarekin (11-13) kokatu zen atsedenaldira iristeko zazpi minutu baino gutxiagora. Baina talde andaluziarra ez zegoen prest egindako lan on guztia aurrera ateratzeko, eta are gutxiago Merche Castellanos atezaina, azken esku-hartze on pare bati esker etxeko taldeak markagailuan aurretik bukatu baitzuen lehen denbora (15-14).

Bera Berako erremontea
Malagako taldeak bere abantaila handitzea lortu zuen bigarren denboraren erdialdea gaindituz (21-19), Sole López eraginkorraren eskutik, bere eskumutur ona muturretik erakusteaz gain, Silvia Arderius zentralarekin zuen ulermen bikaina agerian utziz. Baina Malaga aireratzeko dena ona zela zirudienean, Costa del Solek Alice Fernandes atezain brasildarra sartu zuen, Sole Lopezi bi geldiketa jarraian egin eta Super Amara Bera bizirik mantendu zuena.

Izan ere, Donostiako taldea, kanporaketekin arazoak izan zituen arren, azken minutuetan Alba Menendez bezalako oinarrizko pieza bat izatea eragotzi ziotenak, ez zegoen final berri bat galtzeko prest, eta Fernandesen geldiketei helduta, beste aurrerapauso bat eman zuen defentsan. Atezain brasildarrak Maddi Aallaren lekukoa hartu zuen azken minutuetan.

Giuliana Gavilanek eta June Loidik atzealdeko ardatzean Menendez bikain ordeztuz, Bera Berak bide guztiak itxi zizkion Costa del Sol Malagari, bost minutuz golik sartu gabe. Lehorte horri esker, Super Amara Bera Berak markagailuari buelta eman zion 0-4ko partzialarekin. Bertan, Maitane Etxeberriak eta Mariane Fernandes alboko brasildarrak funtsezko papera jokatu zuten, eta donostiarrek hiru goleko errenta lortu zuten (22-25). Baina etxekoak ez zeuden amore emateko prest eta lehia berdintzea lortu zuten (25-25) Silvia Arderiusek sartutako golari esker, amaierarako hogeita hamar segundo pasatxora, zazpi jokalarirekin erasotzeak eragindako nagusitasun numerikoa aprobetxatuz.

Giuliana Gavilan argentinarrak ederki irakurri zuen hori, eta ez zuen alferrik galdu Malagako atezainak ez zuela astirik izan bere zelaitik azken 25-26koa sartzeko, hogei segundo besterik geratzen ez zirenean. Arderius gipuzkoarren garaipena saihesten saiatu zen ate gainetik joan zen jaurtiketarekin, talde donostiarraren poztasunerako, partidako une garrantzitsuenetan defentsako sendotasunik handiena ezarri baitzuen.

Garaipen honekin, talde donostiarrak Besançonen aurkako Europako kanporaketaren arantza gainditu du, denboraldiko lehen titulua irabazi du eta indarrak hartu ditu asteazken honetan Galiziako lurretan Porriñoren aurka Liga berriro hasi aurretik (20.30ean). Gainera, Bera Bera da Superkopako erregea. Izan ere, bere esku dituen zortzi garaikurrekin, azken urteetan eutsi zaion lehiaketa bat gehien irabazi duen kluba da.