Ogia desizozteko trikimailua, laberatu berria bezala gera dadin

Ogia da munduan gehien kontsumitzen den elikagaietako bat, baina baita alferrik galtzen denetako bat ere.

Fruta eta barazkien ondoren, ogia da zaborretara gehien botatzen den hirugarren produktua. Hala ere, bada modu erraz bat hondakin hori murrizteko: ogia izoztea soberan dagoenean.

Ogia izoztea aukera bikaina da kontserbatzeko eta aurrerago fresko gozatzeko. Baina nola desizoztu ogia goxo-goxo gera dadin? Hemen dituzu hutsik gabeko teknika batzuk.

Ogia izoztearen garrantzia
Ogia desizozteko moduari buruzko xehetasunetan sartu aurretik, garrantzitsua da ulertzea zergatik izoztu behar den ogia.

Denbora gutxian kontsumi dezakeguna baino ogi gehiago erosten dugunean, gogor jartzeko edo hondatzeko arriskua dago. Soberako ogia izozteak alferrik galtzea saihesten du eta beste une batean gozatzea ahalbidetzen digu, bere propietateak eta zaporea mantenduz.

Desizozte-prozesuak luze jo dezake; beraz, aurreikuspenekin egin behar da.

Metodo hau ezin hobea da baguetteak, barrak edo hogazak bezalako ogietarako, ogiak bere jatorrizko freskotasuna modu uniformean berreskuratzeko aukera ematen baitu. Gainera, poliki-poliki aire zabalean desizozten denean, ogiak ez du zaporea eta testura galtzen, eta horrek emaitza zoragarria bermatzen du.

Labean ogia desizoztu
Nahiago baduzu ogi kurruskari bat kanpotik eta leun bat barrutik, ogia labean desizoztea aukera zoragarria da.

Metodo hori bereziki egokia da baguette edo laberatu berritan hobeto gozatzen den beste edozein ogi mota bezalako ogietarako.

Labean ogia desizozteko, egin urrats erraz hauek:

1-Berotu labea 200 ° C-ra. Garrantzitsua da labea ondo bero egotea ogia sartu aurretik, modu uniformean desizoztu eta laberatu dela ziurtatzeko.
2-Jarri baguetta edo ogia zuzenean labeko saretan edo labeko erretilu batean. Saihestu ogia aluminio-paperean biltzea edo aire-fluxua eragozten duen zerbait jartzea, horrek ogia bustitzea eta testura karraskaria galtzea eragin baitezake.
3-Laberatu ogia 5 minutuz, gutxi gorabehera. Denbora hori nahikoa da ogia desizozteko eta azalari freskotasun eta kirrinka ukitu bat emateko. Urre-koloreko ogi bat nahiago baduzu, minutu batzuk gehiago utz dezakezu, baina kontuz ez gehiegi berotu, lehortu egin baitaiteke.

Ogia desizozteko beste aholku batzuk
Metodo horiez gain, badira beste aholku batzuk ere, zure ogi desizoztua goxo-goxo geratzen dela ziurtatzeko.

Ogi txiki bat edo ogi xerra bat baduzu, txigorgailuan desizoztu dezakezu. Txigorgailua tenperatura baxuan doitu, besterik gabe, eta ogia zuritu bero eta kurruskari egon arte.

Era berean, garrantzitsua da gogoratzea ogia behar bezala izoztu behar dela, desizoztean emaitza onenak lortzeko.

Ziurtatu ondo bildu ogia film-paperean edo izozte-poltsa hermetikoetan, izozkailuko usainak edo zaporeak xurgatu eta gainazalean antzigarra sor ez dezan.

Ogia desizoztea eta goxoa geratzea dirudiena baino errazagoa da.

Modu naturalean desizozteko aire zabalean uztea edo labea ukitu kurruskaria emateko erabiltzea aukeratzen baduzu, edozein unetan ogi freskoaz gozatzeko aukera emango dizute teknika horiek.

Aholku horiei jarraituz, ogi gozoaz gozatzeaz gain, elikagaien alferrik galtzea murrizten ere lagunduko duzu.